Wat kan Lean Six Sigma betekenen voor bedrijven?

Wat kan lean six sigma betekenen voor bedrijven? Ik hoor het u denken, wat is lean six sigma? Lean six sigma kan eigenlijk worden gezien als een verzameling van een aantal verschillende methoden. Deze verschillende methoden kunnen er voor zorgen, mits goed toegepast, dat processen minder verspillingen hebben en dus een betere effectiviteit.

De waarde van een hoge effectiviteit hoef ik u vast niet uit te leggen. Dit kan u veel tijd schelen, dure tijd, die u of uw werknemers ook in andere werkzaamheden kunnen stoppen. Werkzaamheden die het bedrijf weer meer gaan opleveren.

Hoe leert u lean six sigma toe te passen? Door een lean six sigma training!

Bovenstaande titel klinkt misschien erg logisch, maar inlezen in bepaalde methoden kan in sommige gevallen ook zeker bepaalde zaken leren. Toch is een lean six sigma training in veel gevallen kwalitatief een stuk beter. Bij zo’n training leert een gecertificeerde trainer u de zaken waar het best op gelet kunnen worden. U wilt natuurlijk niet de verkeerde aspecten van een proces aanpakken waardoor processen juist niet effectief werken.

Processen verbeteren, kan dat wel in mijn organisatie?

Heeft u zelf al eens of vaker gekeken naar uw eigen processen? Dan is het mogelijk dat u het gevoel heeft dat alles in uw bedrijf al op en top geregeld is en er dus in uw ogen weinig tot niets verbeterd kan worden. Juist dan is een lean six sigma training misschien wel interessant om aan deel te nemen. De tools waartoe u na deze training toegang heeft laten u soms anders naar processen kijken, waardoor door hele kleine aanpassingen al veel kan worden verbeterd. Benieuwd naar meer voorbeelden? Klik even op het linkje in dit blogartikel. De voordelen staan uitgebreid op de website en bij vragen staat op de site ook een telefoonnummer.

Post Navigation