Daarom moeten we aardbeien eten!

Aardbeien zijn een typisch lekker en gezond tussendoortje. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Het beste kan je een aarbeienplantje kopen en deze plukken om te eten. Zo zijn ze altijd zo vers als het maar kan en verliezen ze geen voedingsstoffen en smaak. Daarbij bespaar je ook een hoop geld!

Biologisch

Koop je toch liever je aardbeien in de winkel, dan is het beter om altijd voor biologische te kiezen. In principe is alle groente en fruit dat biologisch geteeld is beter voor je, omdat je zo geen schadelijke pesticiden binnenkrijgt waar ‘normaal fruit’ mee wordt bespoten. Vooral aardbeien kun je beter biologisch kopen, omdat dit fruit ook geen schil heeft en alle giftige stoffen eraf spoelen is onmogelijk. Daarbij dringen pesticiden ook door de buitenkant van de aardbei heen.

Waar is de aardbei goed voor?

De aardbei bevat naast vitaminen en mineralen ook mangaan, kalium, magnesium en jodium. De voedingsstoffen van de aardbei zijn goed voor je botten en stimuleert de aanmaak van botweefsel. Bovendien geven aardbeien de vrije radicalen geen kans om het lichaam ziek te maken. De antioxidanten die aardbeien bevatten zorgen ervoor dat je lijf zichzelf herstelt als dat nodig is. Zo helpt het preventief tegen kankervorming.

Mangaan

Mangaan is één van de basisonderdelen van het leven. Elke levensvorm bevat deze stof, die zorgt voor het vormen van Superoxide dismutase, een enzym. Frambozen en rode druiven zijn de twee fruitsoorten die het meest over deze stof beschikt. Op nummer drie staat de aardbei.

Lippenstift

Aardbeien hebben natuurlijk die helder rode kleur. Door de specifieke eigenschappen van aardbeien kun je zelfs je lippen stiften met dit fruit. Het enige wat je hoeft te doen is een aardbei te pakken en deze met de buitenkant over lippen te wrijven totdat ze rood kleuren. Zo heb je binnen een mum van tijd heerlijke, biologische rode lippenstift. Dus laten we met zijn allen wat meer papieren zakken biologische aardbeien eten!

Post Navigation