Kerstmarkt van Reims

Reims is het meest bekend als de hoofdstad van de Champagne streek. Alle grote champagne huizen zoals bijvoorbeeld Veuve Clicquot, Pommery, Mumm, Taittinger, enz. liggen in Reims. Daarnaast heeft Reims ook nog een supergrote kathedraal die gratis te bezoeken is. Een leuk weetje is dat in deze kathedraal vroeger de koningen van Frankrijk gekroond werden. Ze kwamen dus niet naar Parijs maar wel naar Reims.

Als je in het najaar naar de Champagne streek gaat kan je naast champagne proeven ook een bezoek brengen aan de kerstmarkt van Reims. Deze kerst markt is de tweede grootste van Frankrijk en elk jaar komen er meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar toe. Midden in het centrum van Reims staan meer dan 100 chalets die typische kerstspullen verkopen. Je kan er allerlei prullaria kopen maar ook een lekkere wafel of gepofte kastanjes krijgen. Gluhwein en andere alcoholische dranken zijn uiteraard ook verkrijgbaar.

Deze kerstmarkt loopt van midden november tot het eind van het jaar dus als je dan net in de Champagne streek bent kan ik jullie absoluut aanraden om even een tussenstop te maken op de markt. Combineer een bezoek aan de markt bijvoorbeeld met de kelders van Pommery en je hebt een mooi gevulde dag.

Niet alleen in Reims is het in die periode kerstmarkt. Heel de champagnestreek doet mee en je kan letterlijk van dorpje tot dorpje rijden en in elk dorp de verschillende kerststallen bezoeken. Niet minder dan 46 gemeenten doen mee met deze kerstallen route!

Champagne is zowieso al een feestelijke drank en als je kan gaan proeven in een kerstsfeer wordt het helemaal mooi!

Wil je meer champagne tips lees dan zeker ook ons artikel over de champagnestreek eens.

Niet zeker welk champagne huis je nu echt moet bezoeken? Bekijk dan even de top 10 van champagnes en je weet onmiddelijk dewelke nu echt de beste zijn.

Post Navigation