Waarom taart uit eigen keuken beter is!

Nederlanders houden van taart en we eten dan ook regelmatig een stuk gebak. Bijvoorbeeld bij het vieren van een verjaardag, het tekenen van een nieuw contract of een goede prestatie op het werk. Je kunt dan naar de bakker gaan en een dure taart kopen, maar zelf taart maken biedt verschillende voordelen.

Voordeel 1: Lagere kosten
Hoewel het kopen van een taart bij de supermarkt goedkoper is, kun je het verschil in kwaliteit duidelijk merken. Collega’s of vrienden zullen dat ook merken en proeven natuurlijk liever een taart van de bakker. Een goed alternatief is om het gebak zelf te maken. Hierdoor kun je een flink bedrag besparen maar zal je nog een lekkere taart op tafel kunnen zetten.

Het bereiden van een monchou taart kost bijvoorbeeld slechts enkele euro’s. Je hebt enkel een pak biscuits / koeken, roomkaas zoals Monchou, suiker, slagroom en lekker vers fruit of vlaaivulling nodig. De bereiding is eenvoudig en duurt slechts een halfuur. Het opstijven van de taart neemt wel meer tijd in beslag. Reken daarvoor minimaal één tot drie uur.

Voordeel 2: Rekening houden met wensen
Het nadeel van voorverpakte maaltijden of lekkernijen is het feit dat je niet precies kunt controleren wat er allemaal in verwerkt zit en dat je geen controle hebt over ingrediënten. Als een collega allergisch is voor noten en deze zitten per ongeluk in de chocoladetaart of het monchoutaart recept verwerkt, heb je een probleem. Daarom kan het lonen om zelf taart te maken zodat je kunt toevoegen en weglaten wat je wilt.

Voordeel 3: Leuke bezigheid
Koken is voor veel mensen al een hobby en taart maken valt daar ook onder. Er zijn hele fanclubs op Facebook van huismoeders, tieners en anderen die taarten bakken. Sommigen vinden het zo leuk dat ze er hun beroep van maken. Daarbij gaat het vaak wel om speciale verjaardagstaarten of gebak voor het huwelijk.

Post Navigation