Boekhouder Utrecht: BTW tips

Boekhouder Utrecht is de expert als het gaat om je boekhouding of BTW aangifte. Als boekhouder verzorgen we natuurlijk graag je complete boekhouding. Maar we begrijpen het ook heel goed als je zelf de BTW aangifte wil verzorgen en wij alleen de boekhouding doen. Voor alle ondernemers en zzp’ers hebben wij een paar tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Noteer de deadline in je mobiele agenda.

Sinds 1 januari 2014 stuurt de Belastingdienst geen herinneringen meer voor je BTW aangifte. Helaas komt boekhouder Utrecht het regelmatig tegen dat ondernemers te laat zijn met grote gevolgen. Een boekhouder zorgt natuurlijk er automatisch voor dat je aangifte op tijd is ingediend. Als je geen boekhouder bent dan raden we je aan om het in je mobiele agenda te zetten. Iedereen kijkt weleens op zijn mobieltje. Op de dag van de deadline gaat er een alarm af zodat je direct herinnerd wordt aan je kwartaal aangifte.

Tip 2: Begin minimaal 1 week van te voren met je BTW aangifte.

Ga absoluut niet op 30 juli beginnen met je BTW aangifte. Op 1 augustus moet het bedrag gewoon op de ING rekening van de Belastingdienst staan anders ontvang je gewoon een boete. Begin dus minimaal 1 week van te voren met je aangifte zodat je vergeten dingen nog kan achterhalen of opzoeken. Het bespaart je een hoop stress en je aangifte is op tijd weg.

Tip 3: Bewaar altijd je bonnetjes per kwartaal bij elkaar.

Je hoeft het niet direct te sorteren, maar zorg ervoor dat alles desnoods in 1 schoenendoos per kwartaal komt. Het inboeken kan je altijd later nog doen als in ieder geval de BTW aangifte maar kloppend is. Door je bonnen goed te bewaren in combinatie met je bankafschriften weet je zeker dat het altijd goed zit. Heb je echt geen tijd meer om het ook nog voor de BTW aangifte in te boeken? Neem dan contact op met boekhouder Utrecht en alles wordt gewoon voor je geregeld. Dit is misschien wel de beste tip voor als je weinig tijd hebt. Een boekhouder is tenslotte goedkoper dan een boete vooral bij een belasting controle.

Post Navigation