De verzekering van een quad

Voordat een voertuig de weg op mag, dient hij eerst verzekerd te worden. Een verzekering voor een quad is niet al te duur, maar je moet wel goed weten wat voor soort verzekering je afsluit. Een quad kan gezien worden als een quad voor agrarisch gebruik, bromfiets, bedrijfsauto en nog een aantal soorten. Op de kentekenpapieren staat wat voor soort quad je in bezit hebt.

Verplicht

Als de quadverzekering niet als een agrarisch voertuig gebruikt wordt, is het verplicht om een verzekering af te sluiten voor een quad. Dit heeft te maken met de snelheid van de quad. Deze kan de snelheden bereiken van andere voertuigen die ook een verplichte verzekering hebben. Een WA-verzekering is er voor om schade te vergoeden die jij aan anderen hebt toegebracht.

Wat kost het verzekeren van een quad?

Het verzekeren van een quad is helemaal niet duur. De beste optie is vaak het nemen van een WA-verzekering, omdat een quad in de meeste gevallen niet heel veel geld waard is. De kosten die je hebt bij het afsluiten van een all-risk verzekering zijn vaak erg duur en niet rendabel. Voor een bedrag van ongeveer 5 euro per maand kun je al WA-verzekerd zijn met je quad.

aanhangwagenverzekering

Een aanhanger hoeft niet altijd verzekerd te worden, maar wordt in sommige gevallen wel aangeraden. Indien je aanhangwagen een bepaalde waarde heeft, dan is het mogelijk om een zogenaamde aanhangwagenverzekering af te sluiten. Voor een aanhangwagen zwaarder dan 750KG, dient er een verplichte verzekering te worden afgesloten. Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van deze vorm van verzekering. Zo kun je onder meer terecht bij Delta Lloys en Univé om een verzekering af te sluiten voor je aanhangwagen. Een aanhangwagen die zwaarder is dan 750KG dient ook een aparte kenten te hebben. Ook hier zien we verschillende soorten verzekeringen. Zo kun jij je aanhangwagen verzekeren tegen diefstal, maar ook schade door bijvoorbeeld het weer.

Post Navigation