Houdt rekening met een mogelijke boeterente bij het oversluiten van je hypotheek

Als je de hypotheek wil gaan oversluiten krijg je in de meeste gevallen te maken met een boeterente. Het kan zijn dat je de hypotheek wil gaan aanpassen of veranderen omdat je een lagere hypotheekrente kunt krijgen of omdat er een hypotheek is die beter bij je persoonlijke situatie past. Op het moment dat je de hypotheek wil gaan veranderen krijg je ook te maken met verschillende kosten die erbij komen. Sommige mensen hebben er geen idee van dat je boeterente moet gaan betalen. Boeterente is een bedrag dat je aan de bank of hypotheekaanbieder moet betalen omdat deze rente inkomsten misloopt. Doordat je de hypotheek gaat oversluiten of omzetten loopt de bank geld aan inkomsten mis. Dit bedrag moet je betalen en word boeterente genoemd.

Hoe bereken je het bedrag wat je aan boeterente moet betalen bij het oversluiten van de hypotheek?

Er zijn een aantal factoren die je moet weten om de hoogte van het boete rente bedrag uit te kunnen rekenen. Een van de belangrijkste punten is hoe lang staat de rentevast periode nog vast en wat is de looptijd daarvan. Daarnaast is het van belang om goed na te kijken hoeveel; je per jaar mag aflossen op de hypotheek In de meeste gevallen is het 10% van het hele hypotheekschuld. Je kunt de boeterente zelf gaan uitrekenen Als je weet hoe je dit moet doen. Mocht je er zelf niet uitkomen, vraag dan aan de hypotheekadviseur,bank of aan de hypotheek aanbieder om het uit te laten rekenen. Deze kunnen je precies laten zien hoeveel je verschuldigd bent aan boeterente. Dit ga je pas betalen zodra je de beslissing neemt over het omzetten van de hypotheek. Zorg dat je eerst goed op de hoogte bent van alle kosten die erbij gaan komen zoals onder andere de boeterente. Dit is heel belangrijk voordat je gaat overstappen en tekenen voor een nieuwe hypotheek. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

De boeterente is dus belangrijk om te bepalen of het oversluiten van een hypotheek voordelig is. Hoe hoger de boeterente hoe minder voordelig het oversluiten van een hypotheek wordt. Je kunt online laten berekenen of het oversluiten van een hypotheek voordelig is. Vrienden van mij hebben het berekend op hypotheekoversluiten.com. Voor hen was het helaas niet voordelig. Ze hebben een te hoge boeterente door de lange looptijd van de rentevaste periode. Misschien dat jij wel meer geluk hebt.

Post Navigation