Leningen vergelijken, hoe doe je dit zodat je de beste lening krijgt?

leningen vergelijken

Als je de verschillende kredietaanbieders en leningen vergelijkt dan ben je het aan je eigen portemonnee verplicht om naar de kleine lettertjes te kijken. Kredietbemiddelaars bemiddelen vaak voor verschillende banken, neem nooit de eerste offerte die je krijgt. Leningen vergelijken doe je door de verschillende kredietaanbieders en leningen naast elkaar te zetten en bij verschillende aanbieders een offerte aan te vragen zodat je een goede keuze kan maken welke offerte het meest geschikt voor jou persoonlijk is. Een lagere rente bemachtigen of betere voorwaarden kan je over de gehele looptijd veel geld en problemen schelen.

Het belangrijkste is natuurlijk de rente. De rente bepaalt uiteindelijk hoeveel je voor je lening moet betalen als kosten aan de aanbieder. Je weet waarschijnlijk wel dat hoe lager de rente des te meer geld je bespaart maar je weet waarschijnlijk niet dat deze besparing behoorlijk op kan lopen.

Het is belangrijk bij leningen vergelijken dat je kijkt naar het totale te betalen bedrag. Dit is het bedrag dat je betaalt gedurende de gehele looptijd aan rente en aflossingen en laat het effect van de rente duidelijk zien. Zelfs een paar tienden van procenten gedurende de gekozen looptijd van de leningen kan zeer veel geld schelen.

Ook belangrijk is een betalingsbeschermer. Deze verzekering kan je meestal additioneel afsluiten en kan slim zijn om aan te schaffen. Een betalingsbeschermer beschermt je voor een klein bedrag per maand tegen overlijden maar vaak ook tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Als er iets gebeurt dan ben je verzekerd dat je maandelijkse lasten gedekt zijn. Zeker bij hoge leenbedragen belangrijk om naar te kijken. De verschillende aanbieders hanteren verschillende tarieven voor een overlijdensrisico verzekering. Soms zit het er zelfs bij in.

De meeste aanbieders geven boetes wanneer je sneller aflost op een persoonlijke leningen. Dat wil zeggen dat als je sneller aflost dan afgesproken en de totale looptijd korter wordt je een boete krijgt dat het gelopen renteverlies door de bank geheel of gedeeltelijk compenseert. Ook op dit punt hanteren de verschillende kredietaanbieders verschillende voorwaarden dus let ook hier goed op zeker als je mogelijk van plan bent om de len ing eerder terug te betalen.

Bekijk ook vaak de verschillende aanbiedingen van aanbieders die je soms bij oversluiten van bestaande leningen krijgt. Een korting lijkt soms een goed idee maar kan je over de totale looptijd meer kosten. Weet goed wat je krijgt om de lening te sluiten en kijk naar de totale kosten en de voorwaarden zodat niet gelokt wordt door aanbiedingen.

About Kyra Hamoen

Ik ben Kyra Hamoen, ik ben de verkoop van gezondheid, algemeen, auto, reizen, leningen, In huis, Motor, begrafenis, aansprakelijkheid, kleine vrachtwagen en invaliditeitsverzekering in Nederland. Insphere heeft al een lange tijd. Ze zijn de grootste verzekering makelaardij in Nederland.

Post Navigation