Gitaar liedjes naspelen

Waarschijnlijk ben ook jij zo begonnen met het gitaar spelen. Je hoorde een mooi gitaar liedje of iemand die gitaar aan het spelen was en je dacht dat wil ik ook kunnen! Dat is al een mooi begin alleen dan komt de volgende stap, wat nu? Natuurlijk moet je eerst gitaar leren spelen.  Een online gitaarcursus kan daar bij helpen. Maar zelfs als je dit allemaal hebt gedaan moet je natuurlijk het betreffende gitaar liedje leren. In dit geval pas je de theorie uit de online gitaarlessen toe in de praktijk. Maar hoe pak je dit nou goed aan en waarop moet je letten? Nou het antwoord wordt verderop in dit artikel gegeven.

Welke gitaar liedjes zijn er allemaal?

Nou er zijn zoveel gitaar liedjes op het internet te vinden, dat je altijd wat te spelen hebt. Het is namelijk ook per website verschillend. De ene website heeft populaire gitaar liedjes terwijl de ander graag gitaar liedjes deelt uit de jaren 90. Kortom voor ieder wat wils. Ook moet je rekening houden met de manier waarop gitaar liedjes worden uitgelegd.  Dit kan op de manier van het gitaarakkoord diagram, maar ook door middel van gitaartabs.

Hoe speel je een gitaar liedje na?

Als je op zoek gaat naar gitaar liedjes kom je al snel verschillende websites tegen die deze aanbieden. Wat ook wel voorkomt is een weergegeven moeilijkheidsgraad bij een gitaar liedje. Gebaseerd op het aantal akkoorden. De liedjes worden onder het filmpje in lyrics weergegeven.  Boven de gezongen teksten staan de akkoorden die dan gespeeld moeten worden.

Meteen beginnen met het spelen van gitaar liedjes? Volg dan eens een online gitaarcursus. Zo`n cursus duurt namelijk 20 a 30 lessen en daarna kun je vrijwel leuke gitaar liedjes spelen. Tijdens de cursus leer je namelijk de basis gitaarakkoorden waarmee je de meeste liedjes kunt spelen.

Post Navigation