Honden blaffen

Honden blaffen

Honden blaffen overdreven voor tal van redenen, waaronder verveling, opwinding, angst, verdediging van het grondgebied en bezorgdheid. Daarom verschillen ook de oplossingen van hond tot hond om het honden geblaf te stoppen.

Probeer zelf of met hulp de oorzaak van het blaffen te bepalen en een stappenplan te maken.

De behandeling bestaat meestal uit een gedragsveranderende training. Wat eventueel ook in combinatie met de antiblafband kan gebeuren. Specialisten hebben vaak de neiging om de hondeneigenaren veel te veel vragen m.b.t. bestuderen van hun hond, u kunt daarom ook een gedragskundige vragen om te helpen.

De opvoeding van de hond   moet zo veel mogelijk worden gebaseerd op het principes van positieve beloning. Dus we belonen het goed gedrag als de hond rustig is geef hem brokjes traktatie of een aai over de bol als beloning maar vermijd het belonen van ongewenst gedrag wanneer de hond blaft negeer het blafgedrag als dat niet lukt probeer dan eens een anti blafband met spray

 De hond van mijn buurman is constant aan het blaffen. Wat Kan IK DOEN?

Meestal kunnen problemen met blaffende honden worden opgelost, zonder de politie te bellen o.i.d..

· Vraag aan je buurman of hij de hond rustig kan houden. Sommige hondeneigenaren weten helemaal niet dat het een probleem is. Als de hond blaft als hij alleen thuis is weet de eigenaar dat nml. ook vaak niet Heeft u er echt last van (kunt u er niet van slapen) of vind u het zielig voor de hond

Als je op een normale manier met de buurman kan praten probeer dan overeenstemming te krijgen over specifieke acties om het probleem te verlichten. Nadat u het eens over een plan, een datum om weer te praten over een paar weken.

Probeer bemiddeling. Mediators zijn opgeleid om naar beide partijen te luisteren, problemen te identificeren, en om iedereen gefocust te krijgen op de echte problemen,   zij kunnen oplossingen zoeken. Een mediator zal geen beslissing voor u maken, maar helpt u en uw buurman eens te worden over het probleem. Veel steden hebben bemiddelingsgroepen van vrijwilligers die bemiddelen bij geschillen in hun eigen buurt.

 

 

 

Post Navigation