De zonneboiler

De zonneboiler als alternatieve energiebron

Er zijn steeds meer mensen die “groener” willen gaan leven. Sommigen doen dit uit ideële motieven, zij willen de aarde netjes doorgeven aan volgende generaties. Sommigen doen dit om geld te besparen, door hun huis te isoleren, zonnepanelen op het dak te leggen, of op andere manieren besparen zij energie en dus geld. Als u ook met de gedachte rondloopt om minder (fossiele) energie te gaan gebruiken is één van de makkelijkste manieren daarvoor door een zonneboiler aan te schaffen.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler lijkt qua uiterlijk veel op een wat bekender zonnepaneel. Er is echter een belangrijk verschil. Zo maakt een zonnepaneel gebruikt van de elektromagnetische straling van de zon en zet deze om in elektrische energie. Een zonneboiler vangt de warmte van de zon op en gebruikt deze warmte om uw gebouw te verwarmen. Kortgezegd: een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om uw cv-ketel te ondersteunen. Doordat de warmte van de zon gratis is en uw cv-ketel minder energie hoeft te gebruiken, bespaart u geld en ontlast u het milieu.

Hoe ziet een zonneboiler eruit?

Zoals al eerder beschreven lijkt een zonneboiler een beetje op een zonnepaneel. Op het dak van uw gebouw wordt een zogenaamde collector geplaatst. Deze collector vangt de warmte van de zon op. Onder de collector bevindt zich koud water, het water wordt door de collector opgewarmd en het warme water wordt weer getransporteerd naar uw cv-ketel. Dit is in het kort hoe een zonneboiler werkt.

Prijzen vergelijken

Zonneboiler prijzen verschillen per installatiebedrijf. Het beste wat u kunt doen is het vergelijken van prijzen. Zo weet u namelijk waar u aan toe bent. Omdat er zoveel installatiebedrijven zijn kunt u het overzicht kwijt raken. Via www.offerteadviseur.nl kunt u in contact komen met 6 specialisten uit eigen regio. Vergelijk de verkregen offertes en bespaar er geld mee.

Post Navigation