Hortensia annabelle voor een fleurige tuin

In de zomer wanneer de zon schijnt is het fijn om in de tuin te kunnen zitten, en om te kunnen genieten van de omgeving en van de tuin. Om hier van te kunnen genieten is het natuurlijk wel van belang dat de tuin er goed bij ligt. Dit vraagt dus wat aandacht en inspanning voor de tuin goed in te richten.

Het kweken van planten
Om een mooie tuin te krijgen, is het mogelijk om planten te kweken. Er kan daarbij een keuze worden gemaakt uit verschillende soorten planten en bloemen. Iedereen heeft zo weer de voorkeur voor iets anders. De een houdt van simpele planten en bloemen waar geen onderhoud voor nodig is, en de ander is best bereid om er wat aandacht en tijd in te steken. In beide gevallen blijft er een uitgebreide keuze aan planten en bloemen over. Maar welke ga jij kiezen?

De hortensia


Een van de misschien wel meest gekozen planten om te kweken in de tuin is de hortensia. Het leuke aan deze bloem is dat ze in allerlei verschillende kleuren kunnen veranderen. Welke kleur het wordt, is voornamelijk afhankelijk van de zuurgraad van de grond waar ze in staan geplant. Bij de hortensia’s wordt ook wel vaak over de hortensia Annabelle gesproken.


Hortensia Annabelle


Bij een hortensia Annabelle tuinplant wordt er gesproken over een plant dat iets hoger is dan een meter. De plant beschikt over halve bollen met witte bloemetjes. Wanneer de bollen aan het bloeien zijn, geeft dit een prachtig beeld. Ondanks dat het allemaal hortensia’s zijn, onderscheid de Annabelle zich van de andere soorten. Dit heeft te maken met het feit dat de hortensia Annabelle blijft bloeien in diverse situaties. Ze blijven bloeien na een sterke snoei of na een koude winter.

Post Navigation