Inbraakfilm op internet

Vrijdagmiddag heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning in Isselburg-Vehlingen. Dit is een Duits plaatsje vlak over de grens bij Dinxperlo. De dieven waren de woning binnengedrongen op klaarlichte dag tussen 14:30 en 14:45 uur en de inbrekers zijn nog niet opgepakt. Daarom heeft de politie in Duitsland een film van de bewakingscamera’s waar de mannen op te zien zijn online gezet.

Uiterlijk inbrekers

De eigenaar van de woning had twee beveiligingscamera’s geplaats en de inbrekers zijn hier goed op te zien vanuit twee verschillende hoeken. Zo droeg één man een blauwe outfit. Hij liep de tuin in en onderzocht de woning aan de buitenkant. De man verdween vervolgens uit beeld en kwam een tijdje later terug met een jonge man. Er is ook een derde verdachte bij betrokken die met een zilveren Volkswagen Golfde keert op de inrit van het huis om vervolgens een stukje verder zijn maten op te wachten.

Inbraak

Binnen korte tijd is te zien dat de jonge man en de man met de blauwe kledij binnendringen via de terrasdeuren die zij zonder moeite weten te forceren. Vervolgens is op de beelden te zien dat de man in het blauwe tenue zichzelf binnenlaat in het huis. Hij zet de woning op zijn kop op zoek naar kostbaarheden. Ondertussen staat de jongen op de uitkijk. Wanneer de man klaar is en zijn zakken heeft gevuld met sieraden en cash vluchten de mannen in de Golf die op hen stond te wachten.

Waarschuwing

De daders zijn tot op heden onbekend, maar de beelden circuleren al rond op het net. Het doel hiervan is uiteraard de hoop dat iemand ze herkent en hen aangeeft, maar de politie gebruikt de beelden ook als waarschuwing. De mannen leken namelijk totaal geen moeite te hebben om de woning binnen te komen. Daarom waarschuwt de Duitse politie mensen om degelijke inbraakbeveiliging aan te schaffen, zoals kwalitatief hang- en sluitwerk, dubbel glas en een deurdranger.

Post Navigation