voordelen van een invalcirkelzaag

Een invalcirkelzaag kopen? Misschien kunnen wij u dan helpen om de meest belangrijkste voordelen van de invalcirkelzaag te benoemen. Invalcirkelzagen staan vooral bekend als zaagmachines die de meest rechte zaagsneden maken. Maar waarom zaagt een invalcirkelzaag eigenlijk veel rechter in tegenstelling tot een normale handcirkelzaag? Dit heeft onder andere te maken met diverse gadgets, zoals een geleiderail. Naast dat u erg nauwkeurig kunt zagen met een inval cirkelzaag zijn er natuurlijk nog andere voordelen.

Speciale functie

Een speciale functie? Ja, de invalcirkelzaag beschikt over een functie die geen enkele andere cirkelzaag heeft. We hebben het hierbij over een zaagblad die zich naar beneden verplaatst. Bij een normale handcirkelzaag zit het zaagblad vast, waardoor u niet midden in een plaat kunt beginnen met zagen. Met een invalzaag is dit wel mogelijk en zaagt u bijvoorbeeld zonder moeite een gat in een plaat zonder zaagsnede in de zijkant.

Handige gadgets

Naast een geleiderail (soort van ijzeren liniaal) zijn er nog meerdere gadgets, die bijdragen aan de hoge prestaties van de invalcirkelzaag. Denk hierbij aan een laser van LED-licht of een stofafzuiging. Meestal heeft u al voldoende aan een goede geleider, maar met een laser wordt de zaaglijn perfect weergegeven. Hierdoor gaat het zagen al bijna vanzelf, omdat u alleen maar de laser hoeft te volgen. Geen zin in een vervuilde werkplaats? Kies dan voor een stofafzuiging (stofslang en stofzak) om het zaagsel op te vangen. Tevens werkt u met een stofafzuiging veel veiliger dan zonder. Er kan namelijk geen stof/zaagsel in uw oog terecht komen, wat misschien gevolgen kan hebben voor uw eigen veiligheid.

Net als elke andere cirkelzaag kunt ook de invalcirkelzaag gewoon online bestellen. Het bestellen van een cirkelzaag betekent een groter aanbod en dus meer keuze. Ook zijn de accessoires eenvoudig te kopen bij èèn van de webwinkels. Denk hierbij aan zaagbladen of losse geleiderails.

Post Navigation