10 voordelen van arganolie voor huid en haar

Arganolie, ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd, is een organisch product dat gewonnen wordt uit de pitten van de arganboom, die uitsluitend in Marokko groeit. Het is zeer rijk aan nuttige voedingsstoffen zoals vetzuren en vitamine E. Deze eigenschappen maken het product bijzonder gunstig voor het haar en de huid, waardoor het een populaire cosmetische keuze is voor vele beroemdheden. Het is niet alleen voor de rijken en beroemdheden, maar iedereen kan de vruchten plukken van het gebruik van arganolie voor hun lichaam. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen.

1.  Vochtinbrenger
Arganolie wordt meestal gebruikt als een vochtinbrenger om de huid te hydrateren en te verzachten. Met zijn hoge gehalte aan vitamine E en vetzuren is arganolie het ideale product om de huid een natuurlijke boost te geven. Het absorbeert gemakkelijk en is niet vet en niet irriterend, wat het tot een geweldige natuurlijke vochtinbrenger maakt.

Het is gemakkelijk te gebruiken over het hele lichaam, waaronder het gezicht en de hals. Voed je huid met een paar druppels door de olie zacht in te wrijven, zoals je met elke andere gezicht- en bodylotion doet.

2.  Haar conditioner
Het is bewezen dat arganolie het haar zachter en glanzender maakt. Het is de ideale conditioner en het kan zelfs helpen om gespleten haarpunten te behandelen en kroezend haar in model te houden. Met behulp van arganolie kun je je haar snel en eenvoudig in een betere conditie brengen. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten toepassingen en producten en heeft zoveel manieren om het te gebruiken voor verschillende resultaten dat we hebben besloten om een speciale gids te schrijven voor het gebruik van arganolie voor het haar.

3.  Sluik en glad haar
Door haar vermogen om kroezend haar te modelleren en het haar glans te geven wordt arganolie ook vaak gebruikt als een stylingsproduct. Het maakt het haar beter handelbaar en voegt een gezonde, aantrekkelijke glans toe aan een kapsel. Dit is ideaal om dagelijks te gebruiken na het föhnen. Wrijf een paar druppels arganolie op je handpalmen en verdeel het rustig door je haar.

4.  Anti-Aging

Niet alleen kan arganolie dienst doen als een effectieve vochtinbrenger het kan de huid ook een jeugdige gloed geven en de zichtbaarheid van rimpels verminderen. Haar anti-oxidante werking maakt arganolie het ideale anti-aging product. Het herstelt de elasticiteit van de huid en maakt haar voller en geeft het een zachter gevoel.

De beste manier om arganolie toe te passen voor het meest zichtbare anti-aging effect is om een ​​paar druppels in je gezicht en hals te masseren voor het slapen gaan. Het fungeert als een vochtinbrenger en anti-aging product in een.

5.  Droge huid

Mensen die lijden aan een droge huid of aan huidaandoeningen zoals eczeem kunnen een ruwe, schilferige en jeukende huid hebben en zullen enorm profiteren van arganolie. De vitamine E en vetzuren in arganolie zijn uitstekend geschikt voor het herstel van een beschadigde huid en het te voorzien van voedingsstoffen die verdere uitdroging en irritatie voorkomen. Arganolie bevat ook ingrediënten die de huid kalmeren. Het aanbrengen van een kleine hoeveelheid olie rechtstreeks op de beschadigde huid en deze zachtjes inmasseren kan klachten verlichten en genezing bevorderen.

6.  Acné

Waar veel oliën en vochtinbrengende producten huidaandoeningen zoals acné kunnen verergeren, verzacht arganolie daadwerkelijk de getroffen huid en bevordert zo de genezing. Acné is vaak het gevolg van een vette huid. Aangezien arganolie niet vet is, helpt het de huid om in evenwicht te blijven door middel van natuurlijk vocht. Arganolie bevat ook anti-oxidanten die helpen om de beschadigde huidcellen te herstellen en de ontsteking te remmen.

Het aanbrengen van een paar druppels arganolie op de huid die last heeft van acné na het reinigen en droogdeppen zorgt ervoor dat het essentiële vocht en de voedingsstoffen worden geabsorbeerd door de schone, droge huid. Wrijf de huid zachtjes in en twee keer per dag herhalen kan helpen lichte acné te verminderen en een vette of droge huid in balans te brengen.

7.  Beschermend en helend

De anti-oxidanten in arganolie zijn over het algemeen gunstig voor het helen van de huid die geïrriteerd, gebarsten, beschadigd of zelfs verbrand is. Het kan het best preventief worden gebruikt voor een droge of geïrriteerde huid, maar kan ook worden gebruikt om de genezing te versnellen. Haar eigenschappen zijn onder andere het verminderen van ontstekingen, het verzachten van de pijn en het voorspoedigen van de genezing. Wrijf zachtjes een paar druppels arganolie op de pijnlijke of beschadigde huid om het genezingsproces te versnellen.

8.  Zwangerschap

Striae is een probleem voor veel zwangere vrouwen maar pure arganolie is de ideale bescherming tegen striae, verslapping en rimpelige huid na de geboorte. Arganolie verhoogt de elasticiteit van de huid als gevolg van het hoge vitamine E-gehalte. Door een paar druppels arganolie te wrijven op de borsten, buik, billen en dijen tijdens de zwangerschap wordt de kans op het ontwikkelen van lelijke striae vermindert. Arganolie is ook uitstekend voor het zachthouden en hydrateren van de huid en het haar tijdens de zwangerschap.

9.  Voet-, hand- en nagelbehandeling

De verzachtende eigenschappen van de arganolie zijn ideaal voor broze nagels, droge handen en een gebarsten, verharde huid op de voeten. Het hydrateert en verzacht de huid, waardoor de handen en de voeten soepel en zacht worden en de nagels sterk en gezond blijven. Probeer een paar druppels arganolie in de nagelriemen, handen en voeten te masseren voor het slapen gaan.

10. Vochtinbrenger voor de lippen

Vooral bij koud of droog weer kunnen de lippen gemakkelijk pijnlijk en droog aanvoelen en gaan barsten. Arganolie is het ideale product om ervoor te zorgen dat de lippen vol, zacht en soepel blijven. Wrijf twee druppels op de droge lippen als een balsem – maar zorg ervoor dat overtollige hoeveelheden worden verwijderd.

Post Navigation