Jaren 50 jurken

De jaren 50 jurk kenmerkt zich door het pin-up karakter. Van boven is de jurk nauw gesloten. Dit gaat meestal gepaard een accessoire om de nek of bij het decolleté. Denk hierbij onder meer aan een sjaaltje met een lus of een grote roos hoog op de boezem.

Riem

Verder naar beneden wordt de jurk nauw gesloten met een riem om de middel. Hierdoor pak je als vrouw het smalste punt van je lichaam. Een vrouw een appelvormige rondingen haalt hierdoor het beste van haar figuur naar boven. In die tijd was een maatje meer dan ook het vooraanstaande modebeeld. Kijk onder meer maar eens naar stijliconen als Marilyn Monroe.

Losjes

Vanaf de riem waaiert de jaren 50 jurk losjes uit tot net onder de knie. Meestal in meerdere lagen, waardoor de benen boven goed bedekt blijven. De buitenkant heeft vrij spel wat een zweverig effect geeft bij het lopen.

Prints

Verder kenmerkt de jurk zich door de vervoerde prints. De meest populaire was in die tijd de jurk met stippen over de hele jurk. Tevens waren jurken met bloemenprints erg in trek. Uiteraard ook weer over heel het lichaam. De jurk moest namelijk wel eenheid uitstralen. Alle details waren dan bijvoorbeeld allemaal in dezelfde kleur.

Online bestellen

Ben jij specifiek op zoek naar jaren 50 jurken, dan kun je die tegenwoordig ook eenvoudig online bestellen. Je kunt eenvoudig via de zoekmachine zoeken naar specialisten. Ons advies is om te kijken naar een winkel waar ook een fysieke winkel aan vast zit. Zodoende kun je de jurken passen en eventueel extra service vragen.

Post Navigation