Voordelig scheren

Scheren met een scheermes van merken als Gillette en Wilkinson is nogal aan de prijs. Dat komt omdat de cartridge scheermesjes van deze merken enorme marges hebben. Die marge hebben ze wel nodig, om reclames te kunnen financieren met sporters als Tiger Woods en kale presentatoren zoals Humberto Tan. Gelukkig zijn er nog andere opties om je een stuk voordeliger te kunnen nat scheren. Denk bijvoorbeeld aan het scheren met een open scheermes of een safety razor. Deze scheermessen vind je helaas niet in je plaatselijke supermarkt of drogisterij, maar zijn gelukkig wel goed online te krijgen. Een safety razor of open scheermes kopen is even een investering, maar op lange termijn ben je een stuk voordeliger uit. Een open scheermes gaat als je hem goed verzorgt een leven lang mee!

Scheermes uitkiezen

Het uitkiezen van een scheermes kan overweldigend zijn. Er is tegenwoordig online zoveel keuze, dat het lastig kan zijn om een scheermes te vinden wat goed bij jou past. Als je wilt beginnen met het scheren met een open scheermes, is het slim om te beginnen met een shavette scheermes. Een shavette is een variatie op het open scheermes. Hij ziet er hetzelfde uit en werkt op dezelfde manier. Het enige verschil is dat je het mes van een straight razor (open scheermes) moet slijpen voor elke scheerbeurt. Een shavette bied je de mogelijkheid om het scheermesjes te vervangen. Je kunt een double-edge scheermesje doormidden breken en deze gemakkelijk in de kop van een shavette scheermes plaatsen. Deze double-edge scheermesjes zijn voor al te krijgen vanaf €2- per 10 mesjes en daar doe je al gauw 100 scheerbeurten mee.

Ook heb je de optie om te scheren met een safety razor, ook wel krabber scheermes genoemd. Het scheren met een krabber is een stuk minder lastig dan het scheren met een open scheermes. Voor het gebruikt van een krabber scheermesje heb je ook double-edge scheermesjes nodig. Nu moet je alleen nog kiezen of je een safety razor wilt met een vlindersluiting, een schroefsluiting, een open kam of een gesloten kam.

  • Vlindersluiting: Draai de kop van je safety razor open door aan het handvat te draaien en leg het scheermesje erin. Draai vervolgens de scheerkop weer dicht.
  • Schroefsluiting: Schroef de kop van je safety razor los en leg het scheermesjes ertussen. Schroef vervolgen de kop weer vast.
  • Open kam: Aan te raden voor mannen met een zware en dichte baardgroei.
  • Gesloten kam: Voor mannen met een normale tot lichte baardgroei en voor beginners.

Post Navigation