Ziekte van Parkinson

De levopdopa wordt vaak gebruikt voor de behandeling van verschijnselen van de ziekte van parkinson. Deze medicatie heeft heel wat effect op de symptomen van de parkinson. De enigste nadeel is de neveneffecten die l-dopa mee geeft. Dit zijn meestal overgeven, misselijkheden en hallucinaties. Af en toe kan het ook helemaal geen effect hebben op de ziekte. L-dopa wordt soms gecombineerd met carbidopa. Deze zal levodopa afbreken in kleine delen zodat het impact op de ziekte kan toenemen. In andere gevallen zoals verergering of verandering van de verschijnselen moet de dokter geraadpleegd worden voor de correcte inname van de medicaties.

Met behulp van enkele ingrepen kan men de patiënten van de ziekte van parkinson goed verhelpen. Door gebruikt maken van deze methoden zullen in meeste gevallen de klachten die heel wat problemen bezorgen verminderen of zelfs verdwijnen. Als  de medicatie geen nut heeft op de klachten kan men overwegen om een operatie te doen. Vooral bij de jonge mensen zal dit een risicovol effect hebben omdat de hersenen kunnen in gevaar gebracht worden tijdens de ingreep. Met elektrische stimulaties kunnen de bevingen soms vermindert worden. Het is een vrij makkelijke methode om tegen zulke klachten tegen te gaan. Als de patiënt spraak en slik problemen heeft, kan de patiënt een spraaktherapie gaan doen. Deze zal dan de klachten in zekere mate verminderen. Er is ook een fysiotherapie die veel impact kan uitoefenen op de  voorkomende klachten.

In het algemeen is het raadzaam om genoeg uit te rusten. Elke dag gaan wandelen is een goede start. Genoeg bewegen is behulpzaam voor de zieke. Eens de behandeling met de medicatie niet effectief is, zal er een operatie moeten uitgevoerd worden. Er worden nu andere onderzoeken gedaan om behandelingsmanieren beter te ontwikkelen voor parkisnon patiënten.

Post Navigation