Eigentijdse maxi jurken

Het waren absolute de meest hippe trendy jurken uit de jaren 60 en 70. Maxi jurken waren enorm populair, omdat het jurkjes waren die de vrouw eindelijk eens sexy lieten maken. Na decennia traditionele kledij , waarbij vrouwen toch meer bedekte kleding moeste dragen in het openbaar, waren maxi dresses eindelijk een verademing voor het straatbeeld. Maat wat maakten deze jurkjes nou zo bijzonder?

Het ontstaan van de maxi jurk

Maxi jurkjes zijn super vrouwelijk. Midden en eind jaren 60 veranderen vrouwen het straatbeeld door het dragen van jurkjes gemaakt van 1 kledingstuk. Niet meer de ouderwetse rok met een blouse of jasje erboven, maar 1 jurkje die de vrouw over haar onderkleding kon dragen. Deze maxi jurkjes waren eenvoudig te dragen, licht gewicht en zelfs zonder mouwen te verkrijgen. Zo kreeg de vrouw na jaren eindelijk meer bloot. Een ware revolutie die nog eens versterkt werd door de hippie tijd in de jaren 70. Maxi jurken werden steeds populairder, niet alleen bij de gewone vrouw maar ook bij modellen en actrices. Het werd de standaard voor een modieuze sexy dame die graag laat zien wat ze in huis heeft.

De rock & pop cultuur

Vanaf de jaren 80 werd alles anders. Lange jurkjes werden niet langer meer gezien als sexy, maar juist oubollig en saai. De rock & pop cultuur kwam op en punk was helemaal in. Stoer en sexy, daar draaide het allemaal op, waarbij leren jasjes en broekjes super populair waren. Met name jonge vrouwen hadden de trend vast gelegd voor de komende jaren en even leek het erop dat die prachtige lange maxi jurken zouden gaan verdwijnen. Gelukkig is dat anders gelopen en zijn maxi jurkjes nu helemaal weer hot!

Sexy & uitdagende maxi jurkjes

De maxi dresses van nu zijn niet meer te herkennen. Tegenwoordig kan het niet sexy en uitdagend genoeg en vrouwen willen graag hierin gezien worden. De jurkjes zijn een duidelijke statement en absoluut uniek, stuk voor stuk. Tegenwoordig zijn ze erg populair bij vrouwen van 25+ die niet schamen voor hun lichaam. In Nederland zijn maxi jurken verkrijgbaar bij o.a. Ladyhabits.com. Hier vind je uiteenlopende jurkjes in alle kleuren, stijlen en maten.

Post Navigation