Faalangst

Faalangst

Bijna iedereen zal er weleens mee te maken hebben gehad; Faalangst. Het idee dat je in het middelpunt staat van de aandacht.
Velen hebben wel met zo een situatie te maken gehad. Alleen reageert de een er anders op dan de andere. Zo kan het de een
helemaal niets schelen en geniet er misschien wel van. De ander weet zich geen houding te geven en laat dit ook duidelijk merken.
Dit kan te merken zijn van een trilling in de stem tot buitensporig zweten. Een grote oorzaak van faalangst is het ontbreken van
zelfvertrouwen. Wanneer je geen vertrouwen in jezelf heb is het moeilijk andere anders doen te geloven.

Andere soorten Faalangst

Er zijn verschillende soorten faalangst. Een voorbeeld hiervan is een sociale faalangst. Wanneer je hier last van heb dan is het
moeilijk om gesprekken te starten. Gesprekken voeren in het algemeen is dan geen favoriete bezigheid. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld op een verjaardag. Veelal nieuwe mensen die je niet of nauwelijks kent. Hoe begin je een gesprek? Wat ga je vragen? Wat zullen zij aan jou vragen? Al deze dingen hebben te maken met een sociale faalangst.

Een ander voorbeeld van faalangst is plankenkoorts. Plankenkoorts wordt vaak genoemd bij een presentatie. Ook wordt plankenkoorts vaak vergeleken met podiumvrees. Het idee dat iedereen naar jou kijkt en naar jou luistert.

Trainingen en Cursussen

Gelukkig zijn er ook cursussen en trainingen die je kunnen helpen om van een faalangst af te komen. Deze trainingen en/of cursussen kunnen individueel of in groepsverband worden gehouden.

Mocht je meer willen weten over een faalangst bezoek dan eens de website www.faalangstinfo.nl

Post Navigation