Het vinden van de juiste rijschool

Van plan om te beginnen met het nemen van rijlessen en ben je op zoek naar een leuke rijschool die perfect bij jou past? In dit artikel vind je een paar handige tips om een rijschool te vinden die bij jou past!

Betrouwbaarheid

Er komen elke dag nieuwe rijscholen bij veel zijn kleine eenmanszaakjes die voor weinig les geven aan studenten, vooral voor rijscholen in Leiden is dit het geval. Vaak gebeurd het dat deze kleine eenmanszaakjes niet heel goed zijn in het geven van les aan studenten of ouderen en vaak ook totaal niet zijn voorbereid voor het lesgeven aan iemand met faalangst of andere soort problemen.

Hoe bepaal je de juiste rijschool?

Om erachter te komen of een rijschool betrouwbaar is en ook goede kwaliteit rijlessen geeft is de eerste optie om te kijken op de website van het CBR. Wanneer je hier de rijschool zoekt, waarvan jij denkt die past goed bij, zal je op de website van het CBR het slaginspercentage van deze rijschool vinden. Over het algemeen heeft een goede rijschool een slagingspercentage van boven de 60%, de wat mindere rijscholen hebben van tussen de 20-40%. Ook vind je op de website van het CBR hoeveel rijexamens er al zijn afgenomen, zo kan je goed en schatting maken wat de totale ervaring is van de rijschool.

De prijs van een rijschool

Een goede rijschool in Leiden vraagt tussen de 38 en 45 euro per uur er zijn veel rijscholen die zichzelf verkopen voor 25 euro of zelfs minder! Dit zijn vaak rijscholen die mindere kwaliteit aan les geven en vaak ook niet beschikken over een les auto waarin je echt goed kan leren rijden. Het is aangeraden om met een rijschool in zee te gaan met een goed slagingspercentage, die veel rijexamens heeft afgelegd en een goede prijs vraagt voor de kwalitatieve rijlessen die ze aanbieden.

Post Navigation