Met de taxi naar Zandvoort? Waarom niet?

Zandvoort heeft – samen met misschien Scheveningen – het drukst bezochte strand van Nederland. Vanuit heel Nederland komen badgasten naar Zandvoort wanneer de temperatuur boven de 20 uitstijgt, en ook onze oosterburen weten het strand te vinden. Voor veel Duitsers is Zandvoort namelijk dichterbij dan het Duitse strand, dat zich helemaal in het noorden van het land bevindt. Het aantal Duitsers op de Nederlandse stranden wordt waarschijnlijk alleen nog maar groter.

 Waarom Zandvoort?

Het is niet gek dat we in zulke grote getale naar Zandvoort trekken. De talloze strandpaviljoens bieden comfort en ontspanning waar toeristen naar zoeken. Rustig een drankje doen, een diner met je date of gewoon een tosti met je ouders: op het strand van Zandvoort kan het. Daarnaast zijn er ook allerlei sportmogelijkheden die het aantrekkelijk maken voor de jongere gasten. Toch is er iets dat veel mensen tegenhoudt om naar het strand te gaan. Het is namelijk lastig om het strand te bereiken. Lang niet iedereen woont op fietsafstand, waardoor je al snel gedwongen bent de trein of de auto te nemen. De trein is echter betrekkelijk duur en oncomfortabel, terwijl je met de auto ook niet veel beter uit bent. Op goede zomerdagen puilen de parkeerplaatsen uit en heb je geluk als je de auto op een kwartier lopen van het strand kunt parkeren. Het is verre van ideaal.

 Neem de taxi

Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor de taxi te nemen naar het strand. Het is vaak goedkoper dan het OV – als je de taxi met zijn vieren deelt – en bovendien een stuk comfortabeler. Daarnaast zet de taxi je af aan de rand van het strand, waardoor je niet een groot eind hoeft te lopen. Taxicentrales als Taxi Zandvoort en zelfs een Taxi Hoofddorp bieden ritten aan richting het strand en doen dat tegen gunstige tarieven waardoor je vaak goedkoper uit bent met de trein. De taxi blijkt het ideale vervoersmiddel om op het strand te komen.

Post Navigation