Op vakantie zonder je hond? Breng je hond naar een hondenhotel!

Als je op vakantie gaat en je kunt je hond niet meenemen dan is het natuurlijk belangrijk om je hond goed verzorgd achter te laten. Je denkt dan misschien in eerste instantie aan je vrienden of familie. Het is echter goed om ook de mogelijkheden van een hondenhotel te onderzoeken. De kosten zijn verassend laag en de zorg is natuurlijk van een hoog niveau. Het voorkomt ook dat je een ander met jouw hond moet opzadelen. Jij op vakantie, dus de hond ook op vakantie is een motto welke je kunt hanteren. Het is natuurlijk heerlijk om je hond weer goed verzorgd te mogen ontvangen als je weer van vakantie terugkomt.

Wat mag je van een goed hondenhotel verwachten?

Een goed hotel voor honden zal zorgen voor een verschillend aantal zaken. Laten we ze hier opsommen:
•    een schone kennel
•    voldoende professionele aandacht en begeleiding
•    de juiste voeding
•    een dagprogramma
•    een grote speelweide met eventueel een zwemgelegenheid

Natuurlijk zijn er nog een aantal andere zaken waar je op kunt letten. De bovenstaande punten zijn echter de basis voor een goed verblijf.

Voldoende aandacht en begeleiding van je hond!

Het is natuurlijk belangrijk dat je hond niet in een kennel komt te zitten en waarna er bijna niet naar de hond wordt omgekeken. Het is goed om te weten dat er een speciaal programma is voor nieuwe honden in het hotel, waarbij ze stap voor stap het hondenhotel ontdekken, de medewerkers en de andere honden. Ook is het goed om te weten of er een goed dagprogramma is, zodat je hond zich niet verveelt.

De nadelen  van een hondenhotel

Helaas zijn er naast de vele voordelen ook mogelijke nadelen van een hondenhotel. Zo kan je hond een ziekte oplopen (diarree, wormen of vlooien) waardoor je hond ziek terugkomt. Natuurlijk wordt er in een honden hotel alles aan gedaan om dit te voorkomen. Zo worden honden bij binnnenkomst gecontroleerd op hun gezondheid en hoe sociaal ze zijn. Dit laatste met het oog op hoe een hond met andere honden omgaat en ook met de verzorgers. Een vechtpartijtje komt eigenlijk nooit voor in een honden hotel. Het is echter wel mogelijk. Iets wat echter ook op een hondenveldje in de omgeving van je huis kan gebeuren. Daarnaast is het ook mogelijk dat je hond ziek wordt terwijl je er niet bent. Het kan iets zijn wat de hond ook plotseling thuis had kunnen krijgen. Het is dan echter goed om te weten dat een honden hotel een goede dierenarts kent.

De voordelen van een honden hotel!

Natuurlijk zijn er naast de nadelen ook volop voordelen om voor een hotel voor honden te kiezen. Graag sommen we er enkele voor je op:
•    een honden hotel beschikt over een vakkundige staf
•    er zijn volop goede faciliteiten aanwezig voor de honden
•    de honden worden ingedeeld in een groep van soortgenoten
•    honden krijgen een goede voeding
•    indien nodig krijgt de hond de juiste medische zorg. Ook voor het innemen van de juiste tabletten wordt gezorgd

Er zijn nog veel meer voordelen welke we kunnen opnoemen. Uiteindelijk gaat het echter om een ding. Het is belangrijk dat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan en weet dat je hond in goede handen is. Daarnaast is het belangrijk dat je een vrolijke, levendige en gezonde hond weer terug krijgt.

Wat kost een overnachting in een hotel voor honden?

De kosten van een hondenhotel voor je hond variëren van hotel tot hotel. Gemiddeld moet je rekenen op een prijs van 15 euro tot 20 euro. Het is slim om vooraf jezelf goed voor te laten lichten wat er allemaal mogelijk is in het hotel voor je hond en welke kosten hierbij horen. Vaak zijn er ook extra’s waar je voor kunt kiezen. Extra’s welke het verblijf voor je hond nog aangenamer maken in het hotel.

Post Navigation