Paardenrassen

Het paard Haboveraan

Deze paarden zijn heel sportieve paardenrassen. Ze worden heel vaak gebruikt tijdens spring wedstrijden. Ze zijn afkomstig uit Duitsland. Ze zijn al meerde decennia gefokt geweest met de specifieke eisen en voorwaarden. De Volbloeden en de Arabieren hebben veel invloed gehad op deze paarden. De Hanoveraan was op zich een heel zware paard qua opbouw. Ze werden vaak in boerderijen gebruikt voor zware werken. Pas in de jaren 40 kreeg het paard meer verfijning. Opeens was er meer vraag naar deze paardenrassen. Ze werden heel snel populair in paarden sporten. Ze werden vele malen gekruist met andere rassen om een goede resultaten te behalen.

De opbouw van het paard

Het paard heeft een sterke en een lange rug. De schofthoogte van Hanoveraan is meestal 1.65 meter. De hoeven zijn goed hard. Het heeft heel sterke en gespierde benen. De paarden hebben meestal effen kleuren. De schouders zijn schuin en goed opgesteld. De bost is breed en mooi diep. De hals is elegant en lang. De manen zijn goed vol en mooi. Het paard heeft mooie en vriendelijke ogen. Het hoofd is redelijke groot. De oren staan goed recht op.

De temperament van deze paarden wordt heel nauwkeurig bestudeerd. Het is een van de belangrijke voorwaarden die het paard moest bezitten. Als er wordt gemerkt dat het paard niet echt gehoorzaam is, wordt het dan niet meer gekruist. De uitstraling van het paard is heel belangrijk. De paarden worden heel vaak gebruikt bij dressuur en springen. Heel af en  toe worden ze nog als rijpaarden gebruikt.

Post Navigation