Hoe online reputatie management je bedrijf kan helpen

Als u eigenaar bent van een groot bedrijf dat regelmatig in de publiciteit komt, zal u bekend zijn met de snelheid waarmee roddels zich verspreiden. Als gevolg hiervan kan het soms zo zijn dat er onvolledige of onjuist informatie bestaat over uw bedrijf. In dit artikel zullen een aantal redenen genoemd worden voor de beste manieren waarop u hiermee kunt omgaan. Na afloop van het lezen van dit artikel heeft u hiervan hopelijk een beter inzicht.

Een goede online reputatie

Een goede online reputatie is belangrijk voor uw eigen reputatie, maar ook voor de reputatie van uw bedrijf. Het kan zelfs schadelijk zijn voor uw reputatie wanneer er negatieve berichtgeving over uw bedrijf bestaat. U bent als directeur of eigenaar immers verantwoordelijk voor de werkzaamheden van uw bedrijf en een negatieve vorm van berichtgeving kunt u hierbij niet goed gebruiken. Gelukkig bestaat hiervoor een oplossing: online reputatie management.

Online reputatie management

Online reputatie management is een term waarvan u wellicht wel eens gehoord heeft. Binnen Google kunnen resultaten niet verwijderd worden, maar de negatieve resultaten zullen naar beneden verstoten worden ten behoeve van uw online reputatie. Hiervoor in de plaats zullen positieve en neutrale berichten komen die uw online reputatie een boost zullen geven. De reputatie van uw bedrijf is nu eenmaal belangrijk, ook voor uw eigen reputatie. Als uw bedrijf negatief in de publiciteit is gekomen, zou het niet onvoorstelbaar zijn dat uw zakenpartners ook minder zaken met u zouden willen doen.  U heeft op dat moment immers een slecht online reputatie.  Op het moment dat dit probleem verholpen is en uw zakenpartners wanneer zij de naam van uw bedrijf of uw eigen naam intypen alleen maar neutrale of positieve inhoud  te zien krijgen, zullen zij sneller zaken met u voorzetten of nieuwe zaken met u doen. Marco Juffermans is met zijn bedrijf Universal XS gespecialiseerd in online reputatie management en zal u graag helpen via www.ontgooglen.nl.

Post Navigation