Internet marketing

Te veel Nederlandse bedrijven zijn zich er nog steeds niet van bewust dat marketing cruciaal is, als goede verkoopresultaten moeten worden behaald. Natuurlijk is marktkennis zeer belangrijk, want op welke markten zijn jouw producten af te zetten en hoe kijken potentiële klanten tegen jouw producten aan.

Internet activiteiten zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van marketing en dan met name een goede website. Het verkopen van producten vormt een verlengde van marketing en daarbij kan een website voor een geweldige impuls zorgen. Helaas maken veel bedrijven geen optimaal gebruik van hun website. Zelfoverschatting vormt bijvoorbeeld een groot probleem bij internet marketing, hetzij niet begrijpen hoe producten moeten worden geëtaleerd op een website en daarmee internet.

Eerste stappen website positionering

Uiteraard kan je het maken van een website uitbesteden, dat geldt ook voor de positionering van de website, maar toch zijn veel zogenaamde specialisten op het gebied van zoekmachine optimalisatie niet in staat het gewenste resultaat te behalen, hiermee duiden we specifiek op de vindbaarheid in zoekmachines als Google. Het positioneren van een website in zoekmachines kan grotendeels zelf worden gedaan, hieronder staat een opsomming met de belangrijkste aandachtspunten.

 • Kies je domeinnaam zorgvuldig, zorg ervoor dat een belangrijk zoekwoord is vermeld in de domeinnaam of kies de naam van jouw bedrijf.
 • Ga altijd voor een .nl extensie, deze ranken beter in de Nederlandse variant van Google dan .eu of .org extensies.
 • Leeftijd is belangrijk, vaak beschouwt een zoekmachine een oudere website als betrouwbaarder.
 • Inkomende links, deze wil je het liefst hebben van autoritaire websites.
 • Kwaliteit inkomende links, koop geen links en wissel af in de linkteksten, vermijd ook links van kwalitatief slechte websites en blogs.
 • Probeer het aantal uitgaande links te beperken, maar belangrijker is, zorg ervoor dat je alleen linkt naar kwalitatieve websites.
 • Content is cruciaal, schrijf wekelijks nieuwe artikelen voor jouw website, waardoor deze up to date blijft.
 • Als je content schrijft, zorg er dan voor dat hier zoekwoorden in zijn vermeld waarop je gevonden wilt worden.
 • Het is ook niet onbelangrijk de juiste tags te gebruiken, voorbeelden van tags zijn H1, H2 of bold, cursief en onderstreept.
 • Een blog op een website is altijd aan te raden, daardoor wordt je website niet alleen voorzien van nieuwe content, maar zijn ook sociale media te integreren.
 • Gebruik geen plugins of soortgelijke tools die onbruikbare inkomende links genereren.

Mocht je op zoek zijn naar een bedrijf dat advies kan geven op het gebied van internet marketing, dan is het verstandig contact op te nemen met adviesbureau Consultant Op Maat (http://www.consultantopmaat.nl). Naast internet marketing zijn zij ook gespecialiseerd in zaken als Lean Six Sigma.

Post Navigation