Vind uw kind terug op het strand

Het is weer zomer in Nederland. We hebben onlangs weer een hittegolf achter de rug en we hopen op nog veel mooi weer dit jaar. Op warme dagen gaan veel mensen vroeg in de ochtend onderweg voor een heerlijke dag op het stand.

Een van de angsten die altijd in het achterhoofd blijft hangen is dat er een kind kwijtraakt op het strand. Helaas gebeurt dit nog steeds erg vaak. Even 10 seconden de andere kant op kijken en een kind kan al verdwenen zijn. Urenlang zoeken, de paniek die toeslaat. U wilt dit uiteraard voorkomen. Maar als het toch gebeurt is er maar een ding belangrijk, en dat is dat uw kind zo snel mogelijk weer terecht is.

Er zijn gelukkig eenvoudige manieren om er voor te zorgen dat uw kind snel weer terecht komt. Een manier is om te zorgen dat uw kind uw telefoonnummer bij zich heeft. Alleen is dat op het strand vaak onhandig omdat ze alleen een zwembroek op badpak aan hebben. Hoewel een armbandje of pleister met gegevens voor de hand ligt, kan dit ook problemen opleveren omdat kinderen armbandjes snel af doen, omdat het niet lekker zit, of allergisch zijn voor pleisters.

Een andere  manier is om uw telefoonnummer en naam te laten bedrukken in de zwemkleding van uw kind. U kunt dit doen door het in grote letters op een t-shirt te laten bedrukken maar het kan ook subtieler door het in kleine letters te doen. Voor baby’s  is het een goed idee om dit in een romper te laten bedrukken of als kraamkado te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld ook zwemluiers voor kleine kinderen kopen die kunnen worden bedrukt. Deze luiers hebben een geïntegreerd hygiënisch beschermingsfolie en zijn uitwasbaar.

Zorg dus, voordat u naar het strand gaat, dat uw kinderen altijd zijn voorzien van een naam en telefoonnummer zodat ze snel weer gevonden worden, mocht het ergste gebeuren en u ze per ongeluk uit het oog verliest en kwijtraakt.

Post Navigation