Heb jij je wintersportvakantie al geboekt?

Voor sommige mensen gaat er niets boven een wintersportvakantie. Zij zouden er desnoods hun zomervakantie voor inruilen. Maar het liefst doen ze toch beiden. In de zomer lekker lui op het strand en dan in de winter actief op de latten.

Je kunt naar verschillende landen op wintersport. Frankrijk en Italië hebben fijne pistes maar wintersport Oostenrijk is toch het populairste onder Nederlanders. Het is dan ook goedkoper dan de andere twee genoemde landen. Wij blijven toch Nederlanders, toch? Oostenrijk is ook goed te bereiken met eigen vervoer. Het liefst gaan wij met de auto en nemen we onze eigen ski-uitrusting mee. Maar je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig of met de trein. De keuze is aan jou.

Oostenrijk staat ook bekend om zijn après-ski. Tot in de kleine uurtjes wordt er dan gefeest om dan de volgende dag met een kater weer op de latten te staan. Maar gezellig!

Je kunt in Oostenrijk logeren in een hotel of je huurt gewoon een chalet via wintersport Oostenrijk boeken. Dat laatste is gezellig als je met een heel gezelschap bent. Je kunt dan zelf koken maar dat hoeft natuurlijk niet want in Oostenrijk kun je ook heerlijk buiten de deur eten. Het is tenslotte vakantie. Geniet van de heerlijke Oostenrijkse gastvrijheid.

Al naar gelang je ervaring kun je kiezen voor rode, blauwe of zwarte pistes. Per gebied verschilt de moeilijkheidsgraad nogal. Dus je moet je er van te voren wel even in verdiepen want het zou toch stom zijn om als beginner in een gebied terecht te komen met vooral zwarte pistes. Ik kan je melden: dat is niet fijn.

Zoek bij het skiën ook mensen met hetzelfde niveau ongeveer. Dat skiet heel wat prettiger als dat de hele groep constant moet wachten totdat jij komt aangesukkeld. En het is voor de groep ook fijner om lekker door te kunnen.

Post Navigation