De Finale van de Champions League 24 mei 2014

De twee teams uit Madrid

Dat nu twee voetbalploegen uit dezelfde stad tegen elkaar spelen is in een Champions Leaque-finale nog niet voorgekomen. Real Madrid won al negen keer de Champions League, voor het laatst in 2002. Atlético Madrid daarentegen wist de overwinning nog nooit te behalen.

De eerste en de tweede helft

In de eerste helft heeft Real iets meer balbezit, maar er zijn geen echt grote kansen voor de ploeg van trainer Ancelotti. Met slechts enkele schoten op doel en veel verdedigend spel is het geen spectaculair deel van de wedstrijd. Toch komt er in de 36e minuut een doelpunt op naam van Atlético. Met een kopbal die over doelman Casillas heengaat maakt verdediger Godin de 0-1.

In de tweede helft zet Real Madrid steeds meer druk. Ondanks meerdere goede pogingen van vooral Christiano Ronaldo en Gareth Bale lukt het Real niet om tot een gelijkmaker te komen tegen het verdedigende Atlético. De winst voor Atlético van trainer Simeone komt steeds dichterbij. Maar in de extra speeltijd dan toch nog… Sergio Ramos scoort met een goed geplaatste kopbal. De stand is 1-1 en dat betekent verlenging.

De verlenging en de overwinning

In de eerste helft van de verlenging overheerst Real Madrid, maar het blijft 1-1. Ook in de tweede helft van de verlenging is het spannend. Komt er nog een goal of worden het penalty’s… In minuut honderdtien heeft Bale eindelijk wél succes, hij maakt de 2-1. Atlético Madrid lijkt het dan opgegeven te hebben. Een paar minuten later zorgt Marcelo voor de allesbeslissende derde treffer voor Real en tenslotte benut Ronaldo zelfs nog een strafschop. De eindstand valt dan wel heel hoog uit: 4-1. Na Bayern München vorig jaar en vele keren Barcelona, is Real Madrid nu eindelijk weer de winnaar van de hoofdprijs, de Champions League.

Goede voetbalbegeleiding

Voor het bereiken van zulke grote Europese titels, blijkt maar weer dat intensieve voetbalbegeleiding van belang is. Trainers, masseurs en zaakwaarnemers spelen hierbij een belangrijke rol. Zij behoren tot de belangrijke mensen uit de voetbalwereld.

Post Navigation