Mountainbike kleding kopen

Je bent op zoek naar mountainbike kleding, maar weet niet precies wat je nodig hebt? Dan gaat dit artikel antwoord geven op al je vragen. Goede fietskleding is bij een sport als mountainbiken noodzakelijk. De kleding verschilt per seizoen, in de zomer heb je genoeg aan een shirtje, fietsbroek en handschoenen. In de winter zijn meerdere lagen raadzaam. Overschoenen en een thermoshirt zijn noodzakelijk om je lichaam op de juiste temperatuur te houden en je voeten warm te houden en te beschermen tegen de regen. Omdat je niet direct alles wil aanschaffen is het dus aan te raden om van te voren goed te bedenken onder welke omstandigheden je gaat fietsen.

Ademende fietskleding

Belangrijkste is dat de kleding goed ademt. Zeker in de winter als je met meerdere lagen werkt. Een thermoshirt met daar boven een fietsshirt en daar weer boven een ademend winterjack is de beste combinatie om je lichaam op temperatuur te houden in de winter, terwijl het zweet wel een weg naar buiten kan vinden. Indien het zweet niet goed kan worden afgevoerd naar buiten blijft dit in de kleding zitten en koel je na verloop van tijd af. Ook een goede warme lange winter fietsbroek is aan te raden. Zorg er voor dat in de fietsbroek een goede zeem zit en dat deze ook weer van ademend materiaal is gemaakt. Ten slotte zijn winterfietshandschoenen noodzakelijk, want koude handen tijdens het fietsen verpesten al snel het plezier. Belangrijk is dat je je mountainbike kleding direct na gebruik wast.

De maat van fietskleding wil nog weleens verschillen met de normale Nederlandse kledingmaten. Over het algemeen kun je in je achterhoofd houden dat bij het bestellen van Italiaanse fietskleding je minimaal één maatje groter dient te bestellen. Dit geldt bijvoorbeeld bij de merken Castelli, Santini, Bianchi, Nalini, etc. Het Nederlandse merk AGU ontwerpt kleding naar Nederlandse maten.

Vaak kun je veel geld besparen op mountainbike kleding in een fietskleding outlet. Hier wordt veel fietskleding aangeboden tot wel 70 % korting.

Post Navigation