Rafael Nadal ouderwets op dreef.

Rafael Nadal heeft het mastertoernooi van Montreal op zijn naam geschreven. De 27-jarige Spanjaard versloeg in een eenzijdige finale de thuisspeler Milos Raonic met 6-2 6-2. Ondanks de nederlaag maakt Raonic zijn debuut in de toptien. Rafael Nadal stijgt naar de derde plaats op de wereldranglijst en stoot zo David Ferrer van diens hoogste notering ooit.

Nadal is deze week ook actief in het mastertoernooi van Ohio, waar hij in de eerste ronde een bye heeft. De zege heeft Rafael Nadal veel vertrouwen gegeven in een goed resultaat op de US open. Hij versloeg eerder de nummer een van de wereld Novak Djokovic in een zinderende halve finale. In die partij raakte Nadal Djokovic, niet willens en wetens, vol in het gezicht. Djokovic was niet blij, maar Rafa raakte hem niet opzettelijk.

In Ohio kan Nadal Federer in de kwartfinale treffen, die hij eerder dit jaar in Indian Wells en Rome klopte, beide keren in straight sets. De vraag is hoe fit Federer is, aangezien hij kampt met een rugblessure. Federer verdedigt in Ohio zijn titel. In de halve finale kan Nadal  Andy Murray, de nummer twee van de wereld, treffen. Nadal heeft dit jaar al acht toernooien gewonnen, waarvan twee op hardcourt, waarop hij dit jaar nog ongeslagen is.

Rafael Nadal kan de komende weken jacht maken op de nummer 2-positie op de mondiale ranglijst. Andy Murray verdedigt zijn US open titel, waar nadal vorig jaar, door een knieblessure. Ook Novak Djokovic heeft een vracht punten te verdedigen. Hij verloor vorig jaar op de US open in een bloedstollende finale van Andy Murray, de huidige Wimbledonkampioen. Of hij aan het einde van het jaar nummer een is, is moeilijk te zeggen, maar de tweede plaats moet een haalbare kaart zijn voor de flamboyante Spanjaard van Mallorca.

Post Navigation