De Taxi: het beste alternatief als u naar Schiphol wil

Voor veel mensen is het een lastige zaak. Je gaat op vakantie, hebt je koffer gepakt, maar moet nog wel naar Schiphol. Het is sowieso al een stressvolle situatie met het op tijd inchecken en het onveilig maken van de taxfree zone, waardoor je ook niet met het vervoer naar het vliegveld in je maag wilt zitten. Dit gebeurt wel, maar is eigenlijk helemaal niet nodig. De taxi biedt uitkomst.

Veel mensen nemen de trein naar Schiphol. Op het eerste oog lijkt dat ook het meest logisch: de trein is snel en betaalbaar. Helaas is het in Nederland zo dat de trein niet altijd even betrouwbaar is. Zeker op het traject richting Schiphol zijn storingen en vertragingen aan de orde van de dag, waardoor je flink later op Schiphol aan kunt komen. Het is al meermaals voorgekomen dat vakanties niet doorgingen omdat mensen niet op tijd op Schiphol wisten te komen. Doodzonde.

Daarom gebeurt het ook veel dat men de auto neemt richting Schiphol. Ook dit is echter niet ideaal. Het parkeren op Schiphol wordt al gauw heel duur (zeker als je twee weken op vakantie gaat) en is bovendien ook onpraktisch omdat je vaak nog een eind moet lopen naar de juiste terminal. Je kunt je ook laten afzetten door een vriend of familielid, maar die hebben vaak betere dingen te doen. Overdag werken zij en als je ’s nachts vliegt is het ook verre van praktisch.

Het ligt dus voor de hand om de taxi te nemen. Het grootste bezwaar hiertegen is de prijs, maar in werkelijk lijkt die alles mee te vallen. Wanneer je een taxi met zijn drieën of vieren deelt, komt de prijs per persoon vaak nog lager uit dan de prijs voor een rit met de trein. Wanneer je vanaf Utrecht een taxi pakt met zijn vieren, ben je bijvoorbeeld al goedkoper uit dan wanneer je met zijn vieren met de trein gaat. Bovendien staan taxicentrales als Taxi Hoofddorp en Taxi IJmuiden normaal gesproken 24/7 voor u klaar, wat betekent dat u op ieder gewenst moment opgepikt en weggebracht kunt worden.

Post Navigation