Hoe reinig je de velgen van je auto!

Op ons Peugeot forum zien wij altijd prachtige afbeeldingen van onze auto’s die staan te glimmen.

 

Vandaag zullen wij een uitleg geven over hoe je de velgen van je koets het beste kan reinigen.

Velgen schoonmaken peugeotwereld

Schoonmaak plan van ons Peugeot forum:

Je kent het aangezicht van de afbeelding vast wel als je auto staat te stralen in de zon en je ziet die ranzige verkoolde aluminium velgen onder je auto. Velgen en banden zijn erg gevoelig voor rem stof wat vervolgens allemaal aankoekt zodat je gitzwarte aluminium velgen hebt. Gelukkig is hier makkelijk wat aan te doen. Om aangekoekt rem stof van je velgen te verwijderen heb je de volgende materialen nodig, een microvezeldoek, milde zeep, water en een velgen reiniger. Tijdens het schoonmaken moet je oppassen dat je geen krassen maakt op de velgen door de rem stof en de velgen te gaan wrijven.

We gaan starten:

  1. Als eerst spuit je de randen en hoeken van de aluminium velgen in met velgenreiniger om het remstof los te weken.
  2. Daarna pak je de emmer met lauw water en wat zeep en sop je de velgen in met overvloedig water.
  3. Daarna pak je een nieuw sopje en de microvezeldoek en wrijf je met beleid over de aluminium velgen heen tot dat de remstof loslaat. Het maakt niet uit als je een beetje moet schrobben met de microvezeldoek. Als al het remstof heeft losgelaten spoel je de velgen af met lauw water en droog je de aluminium velgen met een schone vezeldoek. Gebruik hier geen wcpapier of handdoek voor want deze kunnen krassen achterlaten .

Het beste is om je velgen goed te onderhouden zodat het remstof niet gaat ophopen, gewoon 1 keer in de week je velgen met lauw water en microvezeldoek reinigen, zodat je bolide er altijd stralend bijstaat. Heb jij ook handigheden of wil jij je passie voor auto’s delen. Neem dan een kijkje op onze autoportaal op de website: Peugeot wereld

Post Navigation