Vrouw (19) gewelddadig overvallen in woning

Afgelopen vrijdag drongen mannen de ouderlijke woning van een negentienjarige vrouw die alleen thuis was binnen. Eenmaal binnengedrongen in het huis aan de Romeostraat in de Amersfoortse wijk Schuilenburg bonden ze Farida Yaacoubi vast en werd zij mishandeld. In de tussentijd haalde een handlanger de woning leeg. Tijdens de roof en mishandeling hebben de buren helaas niets opgemerkt.

Mishandeling

Farida vertelde de politie dat rond half negen werd aangebeld. Ze draaide de sleutel van het cilinderslot op de voordeur om, deed de deur open en ze zag twee brede, grote mannen staan met een masker op, handschoenen aan en in zwarte kleding gehuld. Ze kreeg direct pepperspray in haar ogen gespoten en ze werd met grof geweld naar binnen geduwd, vastgebonden en in haar gezicht geslagen. Terwijl de ene overvaller het huis leegrooft, blijft de andere bij Farida. Ze heeft geen idee gehad hoe lang de overval duurde en ook de buren hebben niets gehoord of gezien.

Geschokt

De vader van Farida, Mohammed Yaacoubi, is nog helemaal ontdaan en hij begrijpt niet waarom iemand zijn gezin dit aan wilde doen. Hij heeft geen vijanden en nooit ruzie. Die bewuste avond waren Mohammed en zijn vrouw naar een bruiloft, toen zij een verontrustend telefoontje van een familielid ontvingen. Ze moesten zo snel mogelijk naar huis komen, want er was iets ergs aan de hand. Eenmaal in zijn straat aangekomen om half elf in de avond stond de hele straat vol politie. Hij mocht er ook niet door en dacht dat zijn dochter dood was. De politie had zich echter al over haar ontfermd en haar naar huis ziekenhuis gebracht. Buiten de schrik komt ze er wel weer bovenop, maar de woning is een puinhoop. Vooral boven is er goed huisgehouden. Deuren zijn ingetrapt en alle waardevolle spullen zijn meegenomen, zoals smartphones, laptop, identiteitskaarten, goud, sieren en cash geld. De familie heeft niet geslapen die nacht.
Helaas zijn de daders nog voortvluchtig. De politie heeft wel sporenonderzoek gedaan.

Post Navigation