Bedrijf starten – Zet je zaak op de kaart

Heb jij een bedrijf wat afhankelijk is van lokale klanten? Bijvoorbeeld een winkel, een makelaarskantoor, of een advocatenkantoor? Het maakt in principe niets uit, maar als jij afhankelijk bent van lokale klanten, dan is deze blogpost voor jou! Het is belangrijk dat wanneer je jouw bedrijf gaat starten of al gestart bent met jouw bedrijf, je jezelf online op de kaart zet. Veel bedrijven zijn online niet vindbaar en dat kost ze veel kanten en kan deze bedrijven in de toekomst nog veel meer klanten gaan kosten.

Bedrijf starten – zet jezelf op de kaart
Ga jij je bedrijf starten? Je kunt wanneer je jouw bedrijf gaat starten of gestart hebt, klanten online bereiken die nu niet weten dat je om de hoek zit. Je hoeft online helemaal geen groot bedrijf te zijn. Het internet biedt kleine bedrijven juist heel veel kansen. Het gaat erom hoeveel je als bedrijf gedaan hebt om je online vindbaarheid te vergroten. Rijk hoef je ervoor niet te zijn. Met een bescheiden budget en een bescheiden tijdsinvestering kun je jezelf op de kaart zetten voor jouw lokale klant.

Er zijn twee manieren om je vindbaarheid te vergroten:

1. je vindbaarheid in de zoekresultaten verhogen
Je kan je lokale vindbaarheid vergroten door een website te starten en op de website te doen aan Zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat je de website zo inricht dat Google je makkelijker kan vinden. Dit doe je door de zoekwoorden die jij belangrijk vindt, terug te laten komen in jouw website.

Tip: laat het soort bedrijf en de plaats waar je gevestigd bent meerdere keren terugkeren op je homepagina. Bijvoorbeeld de zoekwoorden advocatenkantoor Rotterdam, als je een advocatenkantoor in Rotterdam bent.

2. je vindbaarheid in de social media vergroten.
Je kan ook je lokale vindbaarheid op de social media vergroten wanneer je jouw bedrijf gaat starten. Veel mensen zitten op bijvoorbeeld op Facebook en je kunt je zo zichtbaar maken voor de mensen in jouw buurt. Denk aan social media platforms zoals Facebook, Twitter, Google Plus en Youtube. Voor meer informatie hoe je jouw social media in kan richten, ga dan naar http://www.123bedrijfstarten.nl/marketing-sales/social-media/.

Post Navigation