Explosieve stijging aantal verkochte kluizen

Door de lage rente halen steeds meer mensen geld van de bank. Dit is echter niet zonder risico, 1 op de 50 Nederlanders krijgt namelijk te maken met een inbraak of overval. Het geld tussen je bed stoppen of achter het behang plakken is dan natuurlijk niet handig. Hierdoor is er een explosieve stijging van verkochte kluizen te zien.

Maar waar moet je op letten als je een kluis koopt. Bij de aanschaf van een kluis moet worden nagegaan waar deze voor bedoeld is. Moet de kluis bijvoorbeeld alleen bij diefstal weerstand bieden of ook bij brandveiligheid.

Inbraken komen echter veel vaker voor dan branden. Zoals eerder aangegeven krijgt één op de vijftig Nederlanders te maken met een inbraak. De kans dat jij in aanraking komt met een woningbrand is vele malen kleiner, in Nederland zijn er jaarlijks slechts zo een 5400 woningbranden.

Een kluis kopen

Bij het aanschaffen van een kluis gaat het er vaak niet om hoe goed deze beschermd, maar eerder hoe lang deze beschermd. Of ook wel hoeveel moeite moet een inbreker doen om een kluis open te kraken. De weerstand bij kluizen wordt vaak aangegeven met een indicatie waardeberging. Een normering op basis van Europees vastgestelde eisen die u kunt vinden aan de binnenzijde van de kluisdeur.

Daarnaast is het gewicht van een kluis belangrijk. Wanneer een kluis heel simpel en gemakkelijk te vertillen is voor u, is die dat ook voor de inbreker. Dus kijk naar de mogelijkheden om de kluis te kunnen verankeren. Bij een kluis van 1000 kilo of minder wordt meestal aangeraden om deze te verankeren.

Neem daarnaast ook altijd de waarde van de inhoud en de locatie van de kluis mee in uw overweging. Staat uw kluis in een risicovol gebied, dan kunt u beter een iets duurdere kluis nemen. Bent u bijvoorbeeld ondernemer en wilt u gevoelige informatie opslaan in de kluis, dan kunt u beter een iets duurdere nemen.

Het voordeel van een duurdere kluis is niet alleen dat deze meer weerstand biedt. Er zitten ook allemaal snufjes en technieken aan die ervoor zorgen dat de inbreker het wel heel lastig krijgt. Zo bestaan er kluizen met een stil alarm, die direct de politie alarmeren als een er een kluis geforceerd wordt open gebroken. Ook zijn er kluizen die totaal op slot gaan doormiddel van chemicaliën wanneer iemand met een boor de kluis probeert te openen.

Een wandkluis heeft in Nederland niet echt veel zin. De muren in Nederland zijn te dun, dus biedt een wandkluis geen voordelen.

Kies een kluis uit die past bij de waarde van de bezittingen die u in de kluis legt. Wanneer u een kluis heeft gekocht, vergeet ‘m dan niet op slot te doen!

Nog steeds geen idee wat voor kluis u nodig heeft? Doe de kluisconfigurator

Post Navigation