Het familiedrukwerk

Traditionele drukkerijen hebben het tegenwoordig ontzettend moeilijk. De hevige concurrentie door internet drukker heeft ervoor gezorgd dat de prijzen de laatste jaren enorm zijn gedaald. Het is niet voor niets dat drukkerijen die al decennia bestaan in de laatste 5 jaar de deuren hebben moeten sluiten, omdat ze simpelweg niet tegen de prijzen konden opboksen van de goedkopere internet drukwerk webshops. De drukkerijen die zich simpelweg niet hebben gespecialiseerd, en dus met name het moesten hebben van lokale reclame en promotie drukwerk en zeer hoge prijzen hanteerden, zijn te onder gegaan. Dat zien we terug in heel Nederland en de drukkerijen die het wel hebben overleefd zijn zich gaan specialiseren om zo toch nog concurrerend en uniek te blijven zonder teveel te moeten inleveren op de winstmarges. Een voorbeeld daarvan is het familiedrukwerk, het ondergeschoven kindje binnen de drukwerk branche.

Wat verstaan we onder het familiedrukwerk?

We zijn er eigenlijk praktisch mee opgegroeid. De uitnodigingskaartjes voor verjaardagen, de kerstkaartjes, de rouwkaarten of de jubileumkaarten. Persoonlijk wens kaarten in het kader van een leuke ( of minder leuke) gelegenheid vallen allemaal onder het familiedrukwerk. Het zijn de kaartjes die voor jong en oud zijn bestemd en altijd leuk zijn om te geven. In een snel groeiende digitale wereld is het juist extra leuk om toch nog een handgeschreven kaartje te ontvangen. Wenskaarten komen in alle soorten en maten, maar wat ook mogelijk is, is gepersonaliseerd familie drukwerk! Hoe mooi is om een eigen gemaakte kaart te bedrukken met een eigen foto, tekst of afbeelding? En het papier, ook dat kies je helemaal zelf. Dikte, kleur en afwerking zijn helemaal naar wens te kiezen. Dit stukje maatwerk is nagenoeg niet mogelijk via een internet drukker (waar het altijd draait om standaard drukwerk en lage prijs), maar vaak prima mogelijk een lokale drukkerij die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld trouwkaarten, wenskaarten, geboortekaartjes, rouwkaarten en uitnodigingskaarten.

Laat u verrassen door de kennis en kunde van een lokale drukkerij en u zult zien dat u een meer tevreden eindresultaat krijgt dan het standaard aanbod wat de gemiddelde internet drukker aanbiedt. Niet alleen in mogelijkheden, maar vaak zelfs in prijs.

Post Navigation