Welke soorten bakkerijmachines zijn er?

Veel mensen denken vaak als het gaat om bakkerijmachines aan huishoudelijke apparatuur. Maar wist je dat de bakkerijmachines bij echte bakkers vaak veel groter uitgebreider en volledig geautomatiseerd zijn? In de bakkerij zelf kun je een keuze maken uit diverse producten, maar achter de schermen staan grote geautomatiseerde bakkerijmachines met transportsystemen.

Welke soorten bakkerijmachines zijn er?

Een bakkerijmachine wordt speciaal ontwikkeld voor een bepaald product. Zo heb je bijvoorbeeld een deegversnipperaar, draadsnijmachine voor het verwerken van verschillende soorten zacht deeg, een doseer-unit om gelijkmatig verschillende soorten vullingen, zoals jam, te doseren op diverse koekjes, een Strijker bakkerijmachine voor het aanbrengen van bijvoorbeeld eigeel etc.

Maar ook universele strooiers voor het strooien van strooisel zoals geraspte kaas en zaden, en boterversnipperaars voor het snijden van blokken boter.

Waarom is een bakkerijmachine op maat zo geschikt voor iedere bakkerij?

Iedere bakkerij beschikt over eigen machines. Iedere machine is uniek en kan makkelijk verplaatst worden. Iedere bakker heeft eigen eisen en wensen en specialisten kunnen voor iedere bakker een machine op maat maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om machines uit te rusten met wielen zodat de machines makkelijk te verplaatsen zijn. Ook zijn veel machines onderhouds arm zodat je niet vaak een specialist nodig hebt om je apparaten te onderhouden. Iedere machine is tevens eenvoudig schoon te maken door bijvoorbeeld platen die je uit de machines kunt halen en direct kunt afwassen.

Welke producten worden gerealiseerd met de bakkerijmachines?

Iedere bakkerijmachine beschikt over een unieke eigenschap en sommige machines kunnen gecombineerd worden om een eindproduct te realiseren. Veelal worden de machines gebruikt voor het bakken van brood, snijden van brood, het aanbrengen van strooisel of het doseren van bepaalde attributen, maar ook voor het versnipperen van verschillende producten. Bekijk de links voor meer nuttige informatie.

Post Navigation